10 Nisan 2012 Salı

Yelek Trençkot Hazır


Nihayet trençkotum bitti. Gündüzleri evde devamlı bir çocuk koşturmacası olduğu için dikişe vakit ayıramıyorum. Geceleri en fazla 1-1,5 saat dikiş dikebiliyorum, o da her gün değil malesef. Böyle olunca elimdeki işler çok gecikiyor. Halbuki ben iki günde bir, bir şeye başlamak istiyorum. İnsanın bu kadar sevdiği bir hobisi olması çok zevkli. Aklım hep 'ne yapsam ne diksem'de.

Şangay'a yaz geldi sayılır, bugün müthiş sıcak bir hava vardı. Haftaya 30 dereceyi görecekmişiz. İnşallah yine de bir kerecik de olsa giyebilirim bu yeni cicimi. Model Mayıs/2010 Burda'sından.

Altımdaki pantolonu ise aylar önce dikmiştim. Kumaşı kalın ve esnek penyeden. Kasım 2011 Burda'sındaki 108 nolu model. Yalnız ben modeldeki paça fermuarlarını çıkarıp ceplerini ve bel bandını da iptal ettim. Ortaya streç gibi dar, ama paçası biraz daha bol bir model çıktı. Pek çok kez giydim, çok kullanışlı oldu.



17 yorum:

Kuzununannesi dedi ki...

enfessssssss olmus ellerınıze saglıkkkk

berry dedi ki...

tek kelimeyle bayıldım :)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Cok tesekkur ederim, begenmenize cok sevindim :)
Sevgiler,
Esra

dikisdikiyorum dedi ki...

Çok süper olmuş. Dikişinize bayıldım. Bu arada aynı benim evdeki durumumu anlatmışsınız.

Adsız dedi ki...

Harika dirmişsin, usta bir elden çıkmış maşallah... Ben de bir tek bende var sanıyordum bu dikis aşkı :)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Burdanınkinden daha güzel görünüyor emin ol. Dergide mankenler hep eciş bücüş duruyor ya, hiç biir şey anlaşılmıyor. Bu tür normal insan (biz yani, sen, ben, o, biz, siz, onlar, ama salak duruşlu mankenler değil) çekimleri bana daha güzel geliyor. İncecik hatunları hazmedemiyorum galiba:)) Şaka bir yana, bazan modelde görüp beğendiğim şey dikilince çok fena durabiliyor. Artık kendi bedenimi tanıdığım için genellikle tongaya düşmüyorum. Ama bazan eş dost da benim burdalardan faydalanmak istediğinde "o sana olmaz, bu dar kesim, bunun kupu güzel düşmez" gibi yönlendirmeler yapıyorum, tatsız oluyor. Ama emek çekecekler, yazık değil mi? Gerçi bana güveniyorlar ya neyse. İşte tam da bu sebeplerle, blogcuların dikişleri çok daha faydalı ve zevkli bence. Yeni dikişlerini bekliyorum. Ben epeydir ara verdim. Çünkü bütün kışı yakınlarımızın sağlık problemleri ve ev aşımayla geçirdik. Bir de işyerinde çok yoğundum. Ama asıl sebep demode lafının yanında modern kaldığı dikiş makınamın hakkın rahmetine kavuşması:) Yenisini alamadım daha. Bakalım ne olacak? Sevgiler gönderiyorum. (Şangaydan manzaralar yok mu arşivde? Gezelim görelim, gördüğümüzü gösterelim lütfen :))

AslıASLI dedi ki...

Gerçekten çok güzel olmuş, sizede çok yakışmış ellerinize sağlık :)

zeynep bayram dedi ki...

NERELERDEYDİN:)ÇOK ZAYIFLAMIŞSIN SÖYLEMEDEN GEÇEMİCEM...DİKİŞİNDE ÇOK BAŞARILI OLMUŞ TEBRİKLER:)

dikisdersi dedi ki...

tek kelimeyle mükemmel ...o sıcaklar burayada gelsin ,

Esra hazır gibi duruyor maaşaallah ...güzel günlerde giy

Modavesaire dedi ki...

offf çok güzel olmş emeğinize sağlık, işçilik muhteşem :)) bu tonda kumaş bulamadım bugün trenç dikerim diye aradım bu renkte kumaş, yok ..neyse :) güle güle giyinin

FashionDesignbyCnS {Cns'design by Cansu} dedi ki...

harika olmuş canımmm harika! zaten biliyodum elinde böyle güzel olcağını:) güzel günlerde giyin:)

Nisamu Style dedi ki...

Esracım ellerine sağlık çok güzel olmuş:)İyi günlerde giyin.

pınariko dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık bende geçen yıl 2 ay nanjing'de yaşadım eşim 1,5 yıldır orada bende eşimin yanında yaşamak istiyorum ama oğlumun okulu nedeniyle istanbul'da kalmak zorundayız shangai da yuyuan garden bana eminönü'nü hatırlatmıştı bu yaz tekrar geleceğiz size kolaylıklar dilerim...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Dikisdikiyorum, cok tesekkur ederim. Sizin evde de kaos var belli, iki tatli yumurcagin resmini goruyorum profilinizde :)

redrumblefish tesekkur ederim, bu ask baska ask, elini veren kolunu kaptiriyor degil mi? Usta degilim kesinlikle, bu benim ince ince ugrastigim ilk projemdi :D

Nurten cok tesekkur ederim, sohbet tadindaki yorumunuza bayildim. Saglik sorunlariniz icin gecmis olsun dileklerimi kabul edin. Sangay manzarasi gormek isterseniz sizi seve seve facebook hesabima ekleyebilirim, orada tonlarca var :)

Asli cok sagolun ziyarteiniz icin.

Zeynep cok tesekkur ederim. Dogum kilolarimi verdim ama heybetli gobegim yerinde duruyor nedense. Trenckot saklamis Allahtan :)

Cigdem cok tesekkur ederim, bu sozleri senden duymak cook guzel :)

Modavesairecim cok sagol canim, dilerim aradigin kumasi bulursun canim.

Cansucugum cok sagol tatlim.

Nisamucum cok sagol canim.

Sevgili Pinar, ziyaretin icin tesekkur ederim. Yazin gelmeden haberleselim, belki bulusuruz bile :)

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Keşfettiğime mutlu olduğum bir bloğunuz var. Yaptıklarınızı beğeniyle takip ediyorum.

Unknown dedi ki...

Çok sevdim. Harika! Dikişiniz de çok güzel gözüküyor
Ben de geçtiğimiz aylarda elbise trençkot yapmıştım. Ona da bir göz atın. Beğenirseniz elinizdeki modelle bile benzerini yapabilirsiniz. Çok rahat ve kullanımı çok keyifli oldu. Kesinlikle bahar / yaz versiyonunu da yapacağım ben.
benimkisi burada:
http://kendindik.tumblr.com/post/17950685348/m6276

blogdayaparimkariyerde dedi ki...

anca bu kadar kusursuz olabilirmiş mükemmel!!