4 Ocak 2011 Salı

1974'den Bir Model... Sırt Dekolteli Elbise...




Bu elbise 1974 Burda'sından. Derginin içindeki modelleri çok beğenip, Ankara'dan, bir sahaftan almıştım. (Kızılay'da) Vakit buldukça siz de sahaflara gidip dikiş dergilerini araştırabilirsiniz, içlerini karıştırmaya izin veriyorlar, ayrıca ben dergilerin içine gömülünce vaktin nasıl geçtiğini unutuyorum. Bir nevi terapi de oluyor. Eski dergileri karıştırırken 80'li yıllardan uzak durun derim ama 70'li yıllar öylesine hanım hanımcık ki...

Burda dergilerimin tamamını Türkiye'den taşıyorum ya da gelen herkese rica ediyorum getirmeleri için. Çin'de malesef bu tarz dikiş dergisi olmadığı gibi (hoş olsa ne olur anlayamadıktan sonra) bir sefer bulduğum bir derginin ekindeki dikiş açıklamaları da bana çok garip gelmişti. Mesela patron çıkartacak paftalardan yoktu. Burada patronları, modelleri kendileri çiziyor terziler. Önce bir dikdörtgen çizip sonra da detayları koyuyorlar. Yani profesyonel işi. Amatörce ilgilenenlere öyle dikiş için hobi dergisi falan yok, zaten Çin'de bizdeki kadar dikişe dayalı hobiye merak da yok. Ama dikiş malzemesi alabileceğiniz hanlar var. İçeri girince kendinizi kaybedebilirsiniz. Bildik markaların elbise etiketlerinden tutun, hazır yakalar, renklerin her tonundaki iplikler, makaslar, düğmeler, fermuarcılar, fistocular... Saymakla anlatabileceğimi sanmıyorum. Bir başka yazımın konusu bu olsun. İlk fırsatta fotoğraflamaya gideyim ben en iyisi.

4 yorum:

Nisamu Style dedi ki...

Esracım ellerine sağlık çok güzel olmuş elbise:)

Unknown dedi ki...

Ben de bir önceki postun için diyecektim ki, "Esra keşke üzerine giyip de bi foto çekseymişsin" diye, şimdi bunu görünce "hah" dedim "tamamdır":)), süpersin arkadaşım, ellerine sağlık, çok güzel. Öpüyorum seni.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Songülcüğüm teşekkür ederim canım.,

Deryacığım bazı fotolar vardı elimde, şimdi karnım kocaman eski diktiklerimi giyersem komik olurum biraz :))

sesiber dedi ki...

Muhteşem olmuş ve çok yakışmış. Sırt dekoltesi herkese yakışmaz, size çok yakışmış. Mutlukla giyin:)