7 Ocak 2011 Cuma

Overlok Makinesiz Penye Dikimi (2)

Elastik bir kumaşı dikmek bana çok eğlenceli ve basit geliyor çünkü düz kumaşta yaptığımız hatalar göze çok kötü olarak çarparken, penyeden basit modeller hiç hata göstermiyor. Basit penye modelleri için ilk başvurduğum internet sitesi Victoria's Secret'ın sitesi. Bu siteden eskiden mayo sipariş etmek için yararlanırdım, artık pek kullanamıyorum. Ama sitede gezinmeye devam ediyorum çünkü tamamen benim zevkimi yansıtan kıyafetler var burada. Hatta örgü elbiselerinin bazılarının resim çıktılarını alıp ördürmüştüm.

Bu siteden hoşuma giden modelleri kaydediyorum ve kendim dikmeye çalışıyorum. Onlardan biri de aşağıda gördüğünüz beyaz elbise. Dümdüz bir dikişle hallolacağı için bunu seçtim ilk kopya denemem için. Straplez kısmını iki kat yaptım ki iç çamaşırımın hatlarını çok belli etmesin, ayrıca da sıkı sarsın. Etek kısmını çan yaptım, orjinalinde daha kloşumsuydu. Yanındaki çizimden fikir sahibi olabilirsiniz. Patron çıkarmadan direkt kumaşın üzerini sabunla çizerek biçtim. Bu tarz bir elbise yapmak isterseniz üst kısmın ölçüsünü göğsünüzün üzerinden alın ve bitmiş uzunluğu 8-10 cm eksiği olacak şekilde biçin. (Dikiş payı unutulmamalı) Elastik kumaş esneyeceği için aldığım ölçüden küçük diktim. Yine üst parçadaki çanlığı vermek için belimin 3 parmak üstünün ölçüsünü aldım ve onu da aynı şekilde 8-10 cm kısa biçtim. Bu modelde etek kısmı belden değil, göğsün 2-3 parmak altından başlıyor. Dikiş için ise zigzag dikiş kullanılmalı. Yaz geceleri için çok rahat ve kullanışlı bir elbise, tavsiye ederim.

























Sırada bu modeller var dikilmek için bekleyen ama bu yaza içlerine girebileceğimi sanmıyorum, zira ikinci bebeğim yolda :)



12 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş ,elastik kumaşlar öyledir hataları hiç göstermez ,etek baskılarınıda çift igneyle yapınca hazır gibi oluyor değil mi...şimdi resimleyecegim fermuarın alt kısmını

Unknown dedi ki...

sol taraftaki gül kurusunun yapımını tany yapmıştı ,bende ondan görerek yapmıştım ,benim geçmiş yazılarımı ben göremiyorum malum blogger sitere IP yasagı var sanırım ,ama yapmak istersen harika bir dikiş blogu ve o modelin anlatımı http://tanysewsandknits.blogspot.com/2009/08/top-inspirado-em-missoni-missoni.html
kolay gelsin bebiş bekliyormuşsun hayırlı olsun

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili dikişdersi, çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum yorumunuzu görünce, fermuarı merakla bekliyorum. Ayrıca link için teşekkür ederim, sizin sayfada ablanız için yaptığınız bir bluz vardı, sanırım onun aynısı bu, ama nasıl yapıldığını bilmiyordum, süper oldu. Teşekkür ederim tekrar.
Sevgilerimle,
Esra

Funda dedi ki...

Esracım merhaba ben funda bebekkokusundan siteye girmiyorum hiç ama bloğunu takiiptayim :) Şimdi bebek haberini aldım çok sevindim bende hamiileyim :)) İlkeyle soykan aynı yaştalar aralarında 2 hafta var sadece bakalım bu kezde aynı mı olacak bebişlerimiz :)) Bu gün itibariyle 8 hafta 2 günlüğüm ben senin ne kadar oldu ? :) Bebişlere daldık bloğunu kutlamayı unuttum tebrik ederim harika olmuş yeni bloğun bundan sonra ikisini de takipteyim :) kendine iyi bak çok öpüyorum seni. Sevgiler..

Nisamu Style dedi ki...

Esracım ellerine sağlı,çok güzel olmuş:)

Bebişini kucağına sağlıkla al canım:)

egeli dedi ki...

Esracım vallahi çok iyi gidiyorsun,elbise çok güzel olmuş,eline sağlık.sonunda senin gazına geldim ve geçenlerde lame esnek file bir kumaş aldım yarasa kollu bir tunik diktim yeğenimin nişanı için, çok güzel oldu, senin gibi bende kalıp kullanmadın, yarasa kollu bir kazağımı koydu kumaşa kestim.
dedim ya uzun zamandır dikmiyorum diye, meğer ne güzel kumaşlar varmış şaştım vallahi,hele bir tane kahverengi nubuk varki bayıldım,alıp yelek dikicem.
bana sormak istediğin şeyler olursa
mail at,seve seve yardımcı olurum.
kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

http://marmaladekiss.blogspot.com/2009/04/invisible-zipping-woman.html
tesadüf gezerken bu bloga rastladım ,ben daha iyi anlatamazdım ,kolay gelsin

Unknown dedi ki...

Esracıımm, çok güzel, ellerine sağlık, bu arada yeni bebiş hayırlı olsun canım çok sevindim:) İlkeye kardeş geliyor haa, süperrr. öpüyorum canım seni.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Esracığım gelip burayı da göreyim istedim ellerine sağlık bu arada bebiş haberine çok sevindim :)

Sevgiler,
Evren

hcr hobi atölyesi dedi ki...

canım yeni merakın hayırlı olsun ,
bebişede çok sevindim ,bizim çocuklar beraber denk geliyor,
bende şuan 5 aylık hamileyim:)
kocaman sevgiler

Modavesaire dedi ki...

canm izleyicinim atık. dur biraz gezineyim kardeş dikiş blogunda:)) sevgiler canm. bu arada yorum ayarlarından şu kelime doğrulamayı kaldırısan hem çok yorum alırsın hem de yorum yazanlar yorulmazz:))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Fundacığım hoş geldin bloguma ve bebek haberi için de tebrik ederim. Umarım senin de gönlüne göre olur ve bir minik prenses haberi de senden alırız.Öpüyorum canım.

Songülcüğüm teşekkür ederim!

Mübeccelciğim öyle kuru kuru olmaz, ya bloguna sıkıştır, ya da yeni blog aç lütfen. Gerçekten bilen ağızdan öğrenmek başka oluyor. Sevgilerimi yolluyorum güzel yorumun ve yardım teklfini için.

Sevgili Dikiş dersi, çok sağol. Linkteki bir bilgi nasıl işime yarayacak anlatamam. Ben fermuarı diktikten sonra kumaışn kenarını temizliyordum, burada önce overlok geçmiş, sonra fermuarı dikmiş. Artık kulağımı tersten tutmam. Çok teşekkür ederim.

Deryacığım sağol canım benim.

Evrenciğim çok teşekkür ederim canım öpüyorum.

Hacerciğim demek sana da bebiş geliyor, inşallah sağlıkla kucaklarız canım.

Sevgili Modavesaire, hoş geldin, sefa getirdin. Yorumun ve uyarın için teşekkür ederim, farkında bile değildim kelime doğrulamanın. Görüşmek üzere!
Esra