16 Ocak 2011 Pazar

Tek Omuzlu Şifon Tunik...

Bu postta dikiş malzemelerimi aldığım yerleri çekip yayınlayacaktım ama bu hafta biraz hastalıklarla uğraştığımız için gitmek kısmet olmadı malesef. Önemli bir şey değildi, klasik çocuk hastalıklarıyla uğraştık. Çok şükür şimdilik her şey yolunda ama bazen burada yaşamak çok yorucu olabiliyor. Önceki yaşadığım şehirde biraz daha zordu herşey, şimdi en azından dil sorunsalını daha aştık. Gittiğimiz hastanede doktorlarından hemşirelerine herkes ingilizce biliyor. Ama Çinliler'in ingilizcelerini anlamak çok zor inanın. Bulmaca çözmek gibi. Buraya kadar her şey iyi de, dışarıda ingilice bilen olmadığı için devreye kendi dökük Çincemi sokuyorum ve ortaya komik durumlar çıkıyor. Örneğin evdeki ateş ölçerimizin bozulduğunu farkedip yenisini almak için eczane turu yaptım bir gün. Termometre'nin Çincesini bilmiyorum, o nedenle Türkçe'ye çevrilmiş haliyle "ateş bakma aleti istiyorum" dediğim her eczacı bana ateş düşürücü verdi :) Neyseki iki eczane sonrası reyonları tek tek gezip aradığımı kendim bulunca sorun kalmadı. Ama beni en çok şaşırtan şey, gittiğim eczanelerden birinde sigara satıldığını görmek oldu. Malesef burada hala bazı şeylerin bilincinde değiller.

Konunun dikişle ne alakası var diyeceksiniz, sadece içimde kalmasın dedim, araya sıkıştırdım idare ediverin :)

Bu tuniği geçen baharda dikmiştim. Model her zamanki gibi Burda'dan. (12/2009) Dar jean ve taytlarla özel gecelerde çok hoş durduğunu düşünüyorum. Kumaşı şifondu, çok beğenerek almıştım, bu modele kısmet oldu. Kol kenarlarını normal makinede zig-zag ile kapattım, dikerken hafif çekerek diktiğim için de kendiliğinden volanlar oluştu. Bu tür kumaşlara normal makinede overlok gibi kenar yapıbildiğini bilmiyordum, bir deneyeyim dedim ve sonuç beni çok memnun etti. Yoksa bir overlokçuya gitmem şarttı. Bu tür bir işlem yapacaksanız yine her zamanki gibi tavsiyem artık bir parçada deneler yapmanız. Böylelikle gerekli ayarları bulabiliyorsunuz. Yine de normal makinelerin yapabilecekleri sınırlı. Bu nedenle sonunda bir overlok makinesi de ben aldım bu arada. Şangay'a taşınır taşınmaz ilk aldığım şeydi. Şimdi bol bol penye-jarse-triko dikiyorum kolaylıkla.

6 yorum:

Nisamu Style dedi ki...

Esracım ellerine sağlık,çok güzel olmuş:)

Modavesaire dedi ki...

hmm. canım model çok güzel:))sen de çok güzel dikmişsin.. ben patrones dergisini ararken karşılaştım o dergiyle.. ama burada yok malasef, internette de çook pahalı, hüsrana uğramak istemiyorum, almayı düşünmüyoruum o yüzden.. valla yollarsan havalara uçarım inan :) sevgiler canm..

muko dedi ki...

merhaba,diktiklerinizin her biri çok güzel olmuş elinize sağlık

sevgilerimle

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Songülcüğüm teşekkür ederim canım.

Sevgili Modavesaire, Teşekkür ederim, beğendiğine sevindim. Dergiyi ilk fırsatta aldıracağım, yakın bir arkadaşımın eşi sıksık Japonya'ya gidiyor. Ondan ikimiz için de rica edeceğim.İnşallah mahcup olmam sana :)

Sevgili Muko çok incesiniz çok teşekkür ederim.
Sevgiler,
Esra

Unknown dedi ki...

Esra bu çok güzel rengide harika dikişininde vaolanları da çok güzel ,yukardaki dügmelere bittim ,onları kimono da düşünemiyorum bile ,hastalıklar için çok geçmiş olsun ,o dikiş malzemelerinin tamamını döksen resimlere beni resimlere bakarken mest edersin ...

Adsız dedi ki...

merhabalar,
bende dikiş dikebilmek istiyorum ama dikiş makinem yok. ilk önce ucuz bişey alıyım, kurcalayarak öğrenirim diyorum. sence becerebilirmiyim. ? ve fiyat olarak ucuz bişey önerebilirmisin?

http://moda-kulisi.blogspot.com/
bloguma beklerim