19 Ocak 2011 Çarşamba

Uzakdoğu Esintili Amerikan Servis...

Eğer benim gibi yemekli misafir ağırlamaktan hoşlanıyorsanız, misafirlerinizi her sofranızda, yapacağınız küçük değişikliklerle şaşırtabilirsiniz. Eğer yine benim gibi dünya mutfaklarını deniyor ve sunuyorsanız, temaya göre hazırlayacağınız bu basit amerikan servislerle sofranızı daha da ilginç kılabilirsiniz. Örneğin Hint temalı bir amerikan servis için fil şeklinde düğmeler ya da minik aynalarla servisinizi süsleyebilirsiniz. Bu servisleri yapmak için yeterli miktarda kumaş ve arkası için astara ihtiyacınız olacak. (Ben astar için pamuklu kahve renkli kumaş kullandım) Eğer yeterli kumaşınız varsa arkası ve önü aynı kumaştan yapabilirsiniz. Bunun için istediğiniz ebatta, aynı ölçüde iki dikdörtgen kesin, kumaşları yüzü yüz gelecek şekilde koyun ve üç tarafını dikin. Kumaşı düzgünce ters çevirip ütüleyin. Açıkta kalan ucları içe doğru yarım cm. kıvırın ve üstten dört tarafa spor dikiş yapın. Servisinizin üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


Ben Çin teması yapacağım için hazır aldığım Çin düğmelerini kullandım. Yaşadığım yer olduğu için benim için hazır almak en kolayı. Ama isterseniz kendiniz de yapabilirsiniz. İnternette pek çok yapılış açıklaması var. Ama denemedim, kolay mı zor mu bilemiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim ki dar enli ayakkabı bağcıkları kullanırsanız ortaya düzgün sonuçlar çıkabilir. Resimde gördüğünüz düğmenin materyali bildiğiniz ayakkabı bağcığı dokumalı.


Uzakdoğu'da yaşamanın pek çok zorluğu olsa da, dünyaya üretilen herşeyin göbeğinde olmanın keyfi paha biçilemez. İşte her gittiğimde kendimi kaybettiğim bir tekstil malzemeleri hanından iki kare. Sadece aradığınız değil aklınıza gelen gelmeyen her şey burada var. Yolu bu taraflara düşen olursa beni arasın, memnuniyetle rehberlik yapabilirim :)

Burası bir Çin düğmecisi. Burada genelde ipek-saten kumaştan hazırlanmış düğmeler var. Bu düğmeleri "qipao"(çipao) denilen geleneksel kıyafetlerinde kullanıyorlar. Bir dahaki gidişime bir kaç bin adet düğme alıp depolayacağım sanırım. Ne yapacağımı bilmiyorum henüz ama benim olsunlar yeter :)

6 yorum:

DenizasToysJoys dedi ki...

Amerikan servisler hem sade hem de çok şık olmuş! Ellerinize sağlık!

Nisamu Style dedi ki...

Esracım ellerine sağlık,çok güzel olmuş:)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Deniz çok teşekkür ederim, ziyaretinize çok sevindim.

Songülcüğüm sağol canım.
Sevgiler,
Esra

Unknown dedi ki...

bunlar harika olmuşşşş,elelrine saglık

bahar yorgun dedi ki...

valla düğmeler insanın hem gözünü hem aklını alıyor :)) bende olsam arasına girince kendimi kaybederdim :)

Unknown dedi ki...

paylaşım bekliyoruz ...:)keyifler yerinde degil mi ,bebişli olunca merak ettim